U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme


Danas se u Bosni i Hercegovini očekuju pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne mjestimično sa slabom kišom u Hercegovini, zapadnom i centralnom dijelovima Bosne. Intenzivnije padavine očekuju se u noći na nedjelju, u nizinama kiša, a u višim područjima i u Krajini očekuje se i snijeg. Vjetar umjeren do pojačan južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 10 do 17 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 925 milibara, za 14 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima je moguća slaba kiša. Više padavina se očekuje u noći na nedjelju. Najviša dnevna temperatura oko 12 stepeni.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -1 stepen, Goražde i Kupres 4 Zvornik 6, Bijeljina, Mostar i Sokolac 7, Livno i Zenica 8, Sarajevo, Bugojno i Gradačac 10, Doboj, Prijedor, Srebrenica, Trebinje i Tuzla 12, Bihać, Sanski Most i Čapljina 13, Banja Luka, Neum i Stolac 14 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak