U Sarajevu održan protest protiv Smaka svijeta

Radiosarajevo.ba

Nije šala – u Sarajevu je danas zaista održan pravi mali protest protiv Smaka svijeta 'najavljenog' za 21. decembar 2012. godine, koji je privukao pažnju predstavnika brojnih bh. medija.

Naime, radi se o inicijativi pokrenutoj od strane nekoliko Sarajlija koji su šaljivi protest pod nazivom 'Ne želimo Smak svijeta u Sarajevu!' najavili na Facebooku prije nekoliko dana.

''Ne želimo Smak svijeta u BiH, a pogotovo ne u Sarajevu... šta će to nama, ionako imamo previše problema. NEMA LOGIKE'', kazali su organizatori.


Ekipa se okupila na Trgu djece Sarajeva, da bi mirnu šetnju završila kod Katedrale, dok su ih prolaznici glavnom sarajevskom ulicom gledali u čudu.

'Svak' smeta', 'Error 404: Smak svijeta not found', 'Majo, za sve si ti kriva', 'Nema logike' - bili su natpisi na transparentima koje je desetak Sarajlija prošetalo glavnom ulicom danas u poslijepodnevnim satima, a ovo je zasigurno najneobičniji protest kojem smo dosad svjedočili u Sarajevu.

A kako je sve to skupa izgledalo - pogledajte u našoj fotogaleriji i videu u nastavku:

Vezani članci:

Sarajevski savjeti za preživljavanje Smaka svijeta
Stručna analiza Smaka svijeta
Šta Sarajlije misle o Smaku svijeta
Prodajem sklonište od sudnjeg dana

 

Pripremila: Lejla Čolak, 

Radiosarajevo.ba

Video: Samir Cacan i Ermina Skorupan, Radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak