U Sarajevu lijepo vrijeme i visoke temperature

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu lijepo vrijeme i visoke temperature


Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme. Tokom poslijepodneva, umjeren razvoj oblačnosti, u zapadnim, sjeverozapadnim i jugoistočnim područjima može uslovit pljuskove i grmljavinu. Vjetar, slab, sjeverni i sjeveroistočni, u Hercegovni, poslije podne, u skretanju na jugozapadni. Dnevna temperatura od 26 do 32°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 945 hPa, za 3 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

U Sarajevu pretežno sunčano. Dnevna temperatura oko 28 °C.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 10; Bugojno, Sokolac 14; Goražde, Ivan Sedlo, Kupres, Srebrenica 15; Sarajevo 16; Zvornik 17; Banja Luka, Bihać, Livno, Prijedor, Sanski Most, Tuzla 18; Zenica 19; Bijeljina, Doboj, Neum, Stolac 20; Trebinje 21; Gradačac, Čapljina 22; Mostar 23;

Lijepo vrijeme djelovati će pozitivno na ljude

Stabilno i sunčano vrijeme pozitivno i motivirajuće će djelovati na većinu ljudi. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će se umanjiti, pri čemu bi, naročito u poslijepodnevnim satima trebali biti oprezniji i ne pretjerivati sa aktivnostima, obzirom da će biti znatno toplije nego prethodnih dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak