U samo tri dana tri napada na vozače GRAS-a

Radiosarajevo.ba
U samo tri dana tri napada na vozače GRAS-a

Nepoznata osoba je u utorak bez ikakvog razloga i povoda napala vozača GRAS-a koji je upravljao autobusom na relaciji Stup - Vogošća, saopćeno je iz ovog kantonalnog preduzeća.

Vozač vozila  "opel astra" je u ulici Nikole Šopa izašao iz svog automobila i metalnom polugom udario po lijevom bočnom staklu autobusa te se udaljio.

Uviđaj su izvršili službenici PU Ilidža, uzeli izjave vozača i svjedoka, upoznati su i o broju registarskih oznaka automobila kojim je upravljao napadač.

Vozač je povrijeđen krhotinama stakla te je nakon ukazane liječničke pomoći na KUM-u upućen na kućno liječenje.

Dan ranije, 16.9.2013. godine je također napadnut vozač GRAS-a koji upravlja vozilom na relaciji Otoka - Buča Potok.

Naime, napadač je upravljao  vozilom golf te je vozeći ispred autobusa u naselju Buča Potok, u više navrata zaustavljao svoje vozilo i verbalno uz prijetnju metalnom palicom napadao vozača autobusa.

Istog dana na liniji za Rajlovac, nepoznata osoba je nogom razbila staklo na jednom krilu trećih vrata autobusa.

U oba slučaja uviđaj su izvršili službenici PU Novi Grad, a upoznati su i o broju registarskih oznaka automobila kojim je upravljao napadač.

Iz KJKP GRAS upućuju apel za korektan odnos prema službenim osobama i vozilima GRAS-a da bi građanima omogućili neometan i siguran javni gradski prijevoz, saopćeno je iz  Službe za odnose s javnošću KJKP GRAS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak