U petak u Sarajevu snijeg

Radiosarajevo.ba
U petak u Sarajevu snijeg


U petak se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme u Bosni sa susnježicom i snijegom, a u Hercegovini sa kišom i uglavnom u cijeloj zemlji osjetno hladnije.

U Sarajevu će u petak biti pretežno oblačno vrijeme sa snijegom. Jutarnja temperatura oko -3, a najviša dnevna oko 0 stepeni.

Tokom poslije podneva, padavine će postupno oslabiti, a na jugu i prestati. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu do 6, a najviša dnevna od -2 do 3, na jugu do 8 stepeni.

Danas je u našoj zemlji bilo pretežno oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom, a u zapadnim područjima i na planinama sa susnježicom i snijegom. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica -4 stepena, Bihać 0, Livno, Sanski Most i Kupres 1, Drvar i Jajce 2, Banja Luka, Bugojno i Prijedor 3, Gradačac 4, Doboj, Zenica i Zvornik 5, Sokolac i Goražde 6, Sarajevo, Mostar, Srebrenica, Trebinje i Tuzla 7, Bijeljina i Neum 8, Čapljina 9 i Stolac 10stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak