U Bosni u subotu oblačno, u Hercegovini sunčano

Radiosarajevo.ba
U Bosni u subotu oblačno, u Hercegovini sunčano

U Bosni će u subotu biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, dok će u Hercegovini biti pretežno sunčano.

U noći na nedjelju u Bosni može pasti malo kiše. Vjetar slab sjevernog smjera, na jugu zemlje krajem dana se očekuje jaka bura. Najniža jutarnja temperatura između 3 i 8 stepeni, na jugu Hercegovine od 11 do 16. Najviša dnevna temperatura većinom između 17 i 23 stepena, na jugu Hercegovine od 24 do 28 stepeni.

U Sarajevu sunčano uz umjerenu naoblaku. Jutarnja temperatura oko 5 stepeni, a najviša dnevna oko 20.

U našoj zemlji u petak je bilo pretežno sunčano vrijeme. Prijepodne je u središnjem i istočnom dijelu Bosne po kotlinama bilo magle i niske oblačnosti.

Temperature izmjerene u 14 sati: Bjelašnica 2 stepena, Kupres 13, Ivan-sedlo 14, Sarajevo i Sokolac 15, Srebrenica 16, Bugojno i Zenica 18, Gradačac, Tuzla i Zvornik 19, Bijeljina, Doboj, Goražde i Livno 20, Bihać i Sanski Most 21, Banja Luka i Prijedor 22,
Drvar i Mostar 23, Neum, Stolac i Trebinje 24 stepena.

U nedjelju, 22. septembra, u Hercegovini će biti pretežno sunčano, u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne mjestimično može pasti malo kiše. Vjetar slab sjevernog smjera, na jugu zemlje umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura između 4 i 9 stepeni, na jugu Hercegovine od 10 do 15. Najviša dnevna temperatura većinom između 15 i 21 stepen, na jugu Hercegovine od 21 do 26.

U ponedjeljak, 23. septembra, se očekuje pretežno sunčano vrijeme. U Bosni će prijepodne po kotlinama biti magle i niske naoblake. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera, na jugu zemlje umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura između 3 i 8 stepeni, na jugu Hercegovine od 9 do 14. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 17 i 23 stepena, na jugu Hercegovine od 22 do 26 stepeni.  

U subotu, 21. septembra, na prostoru cijele Bosne i Hercegovine očekivani maksimalan intenzitet ultraljubičastog sunčevog zračenja će ostati u okviru umjerenih vrijednosti(UV indeks 4-5), saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak