U BiH pretežno oblačno, krajem dana razvedravanje

Radiosarajevo.ba
U BiH pretežno oblačno, krajem dana razvedravanje


U Bosni i Hercegovini prijepodne se očekuje pretežno oblačno vrijeme, mjestimično sa slabim padavinama. 

Sredinom dana postupno smanjenje oblačnosti i više sunčanih perioda, a u noći s četvrtka na petak novo naoblačenje sa juga. Vjetar slab, u Bosni zapadnog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 10 i 16 stepeni.

U Sarajevu prijepodne oblačno vrijeme. Sredinom dana se očekuje razvedravanje. Najviša dnevna temperatura oko 12 stepeni.

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo je ponegdje registrovna i kiša. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica -3 stupnja, Kupres -2, Sokolac 0, Bihać i Drvar 1, Sarajevo, Bugojno, Gradačac, Jajce, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica i Tuzla 2, Banja Luka, Livno i Zvornik 3, Bijeljina, Doboj i Zenica 4, Goražde 5, Mostar 7, Stolac i Trebinje 9 i Neum 10.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 935 milibara i za 7 milibara je niži od normalnog i sporo opada, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak