U BiH ponovo oblačno, popodne razvedravanje

Radiosarajevo.ba
U BiH ponovo oblačno, popodne razvedravanje


Nakon sunčanog jučerašnjeg dana, u našoj zemlji je danas ponovo osvanuo oblačan dan.

U drugoj polovini dana se očekuje smanjenje oblačnosti, kažu iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. U sjevernim područjima Bosne mjestimično će pasti malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će, uglavnom, između 15 i 21 °C.

U Sarajevu će prijepodne biti oblačno vrijeme, a poslijepodne se očekuje razvedravanje. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18 °C.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati imale su slijedeće vrijednosti: Bjelašnica -1 °C, Sokolac 3, Goražde 5, Kupres 6, Tuzla i Zenica 8, Jajce, Livno i Mostar 9, Bijeljina, Sarajevo, Stolac, Trebinje i Zvornik 10, Bugojno i Prijedor 11, Doboj, Srebrenica i Čapljina 12, Drvar Gradačac 13, Neum 14, Bihać 16 i  Sanski Most 17 °C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 940 hPa, za 1 hPa je veći od normalnog i raste, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak