U BiH jutros sunčano, poslijepodne slijedi naoblačenje

Radiosarajevo.ba
U BiH jutros sunčano, poslijepodne slijedi naoblačenje

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 8 sati imale su sljedeće vrijednosti: Bjelašnica, Bugojno i Sokolac 6 stepeni, Livno 7, Drvar, Ivan-sedlo, Kupres, Srebrenica i Zenica 9, Sarajevo, Goražde, Prijedor i Sanski Most 10, Doboj i Tuzla 11, Stolac i Zvornik 12, Mostar 13, Banja Luka i Trebinje 14, Gradačac 18, Neum 19 i Bihać 20.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 943 milibara, za 1 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz mjestimično malu do umjerenu oblačnost.

Poslijepodne se očekuje postupno povećanje oblačnosti, a krajem dana u sjevernim područjima i kiša. Vjetar, slab do umjeren, zapadni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 23 do 29 stepeni.

U Sarajevu će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne očekuje se postupno povećanje oblačnost, a u večernjim satima moguća je i kiša. Najviša dnevna temperatura oko 25 stepeni.

Danas će u cijeloj zemlji intenzitet ultraljubičastog zračenja Sunca ostati u okviru umjerenih vrijednosti (UV indeks 5), saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak