U BiH danas oblačno sa mjestimičnom kišom

Radiosarajevo.ba
U BiH danas oblačno sa mjestimičnom kišom

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom, saopšteno je iz Federalnog hidrometerološkog zavoda BiH.

Intenzivnije padavine očekuju se u južnim i jugozapadnim područjima, gdje je uz kišu moguća i grmljavina, a najmanje u sjeveroističnim djelovima. Vjetar, umjeren do pojačan, južnog smjera.

Najviša dnevna temperatura od 9 do 16 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme sa povremenom kišom. Najviša dnevna temperatura iznosit će oko 12 stepeni. 

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo oblačno vrijeme sa mjestimično kišom i uglavnom toplo, a na planinama je registrovan  i slab snijeg.

Temperature u 7 sati

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -2 stepena, Kupres 3, Sokolac 5, Goražde, Livno i Zvornik 7, Bugojno, Prijedor i Zenica 8, Sarajevo, Bijeljina, Doboj, Drvar, Mostar i Trebinje 9, Banja Luka, Gradačac, Jajce, Neum, Srebrenica i Tuzla 10, Bihać 12 i Sanski Most 13 stepeni.

Atmosferski pritisak  je u Sarajevu iznosio 935 milibara i  za 7 milibara je niži od normalnog i sporo opada, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak