TVSA: Plate kasne, radnici traže odgovore od skupštine

Radiosarajevo.ba
TVSA: Plate kasne, radnici traže odgovore od skupštine

Sindikalna podružnica JP TVSA traži od Uprave JP TVSA  i Skupštine KS odgovor na pitanje zašto su uposlenicima te kuće augostovske plaće islaćene tek danas, a ne kao ostalim budžetskim korisnicima do prvog u mjesecu te upozoravaju da će u protivnom biti prinuđeni reagirati i djelovati u skladu sa zakonskom legislativom.

"Plaće u JP TVSA već mjesecima kasne. Uposlenici ove kuće tek danas su dobili augustovsku platu. Ovaj put, za razliku od ostalih budžetskih korisnika, plaću nismo dobili do prvog u mjesecu, što će ili je već dovelo do blokade računa uposlenika u bankama, te do kašnjenja kreditnih rata.

Od Uprave JP TVSA i osnivača Skupštine KS tražimo odgovor na pitanje zašto se ovo dešava, te zašto je JP TVSA jedina firma čijim uposlenicima plaće nisu isplaćene do prvog u mjesecu.

S obzirom na navedeno te na činjenicu da su periodi isplate plaća duži od 30 dana, Sindikalna podružnica JP TVSA obavještava javnost da su prekršeni Zakon o radu FBiH, Zakon o zabrani diskriminacije FBiH, kao i Kolektivni ugovor.

Tražimo odgovore na ova pitanja, jer ćemo biti prinuđeni da reagiramo i djelujemo u skladu sa pozitivnom zakonskog legistlativom", navodi se u saopštenju Sindikata grafičkih, izdavačkih i medijskih radnika BiH, prenosi Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak