TV Mreža: Podnijet ćemo tužbe za nanesenu štetu

Radiosarajevo.ba
TV Mreža: Podnijet ćemo tužbe za nanesenu štetu

Povodom medijskih natpisa, oglasila se i uprava TV Mreže, koja tvrdi da se radi o "organiziranom napadu i pokušaju rušenja jednog uspješnog medijskog projekta, s ciljem kompromitiranja ove medijske kuće u javnosti, kako bi povlaštene televizijske stanice i gospodari marketinške industrije nastavili između sebe dijeliti desetine miliona maraka, marketinškog novca svake poslovne godine".

Pogledajte snimku: Da li je ovo dokaz velike televizijske prevare u BiH? (VIDEO) 

"Nama je sasvim jasno da je ovo pokušaj optuženih u aferi Gibraltar, na čelu sa Nevenom Kulenovićem da nas kompromitiraju i spriječe tužbe koje smo podnijeli protiv njih i njihovih agencija. Nije nam namjera da demantujemo laži Informera i onih koji ih prenose, jer ćemo protiv njih podnijeti tužbe za nanesenu štetu, ali smo dužni pojasniti neke detalje.

Iznos od pet miliona maraka koji se pojavljuje u ovim napisima, premašuje ukupne prihode TV Mreže od agencija za sve godine poslovanja. Prava istina je da mi poslujemo u teškim uslovima, sa 3,5 miliona maraka kreditnog zaduženja u domaćim bankama, a da smo agencije tužili upravo zbog neizvršavanja ugovornih obaveza.

Probleme koje ima TV Mreža, imaju i drugi domaći mediji, osim par privilegovanih, i mi ćemo nastaviti našu borbu da se bh. medijska industrija vrati u okvire normalnog tržišnog poslovanja i da prestane godinama etablirana praksa u kojima gospodari ove industrije otimaju desetine miliona maraka svake godine, a većina bh. medija, među kojima smo i mi, grca u dugovima i bori se za egzistenciju", navodi se u saopćenju TV Mreže.

Podsjećamo, beogradski list Informer je objavio kako je specijalizirana agencija za mjerenje gledanosti "AGB Nilsen" izdavala lažne potvrde o emitiranju reklama na televizijama u Bosni i Hercegovini, a da je šteta načinjena neemitiranjem plaćenih reklama veća od pet miliona eura i da je naknadnim kontrolama utvrđeno da čak četvrtina plaćenih reklama na TV mreži nikada nije emitirana.

Da stvar bude gora, iza ove agencije i TV mreže stoje isti ljudi, pišu oni. Tako su ukradeni milioni maraka od međunarodnih firmi, stoji u Informerovom tekstu uz informaciju da nisu oštećene samo kompanije koje su plaćale reklame nego i sve televizije koje pripadaju mreži.

Mrežu TV1 čine TV1, Alfa TV, TV Zenica, TVTK, TV Mostar, FTV Hit, TV K3 i RTVUSK. Kada se reklama naruči na TV1 mreži, trebala bi se emitirati u istoj seriji i u isto vrijeme, na svih osam TV stanica jer izvještaj o emitiranju dolazi iz Nielsenovog predstavnika za BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak