Tužna vijest: Uginula lavica iz Pionirske doline

Radiosarajevo.ba
Tužna vijest: Uginula lavica iz Pionirske doline


Sedmogodišnja lavica, koja je skupa sa lavom mužjakom nedavno stigla u Pionirsku dolinu u Sarajevu, u četvrtak ujutro je uginula.

Ovu je informaciju za portal Radiosarajevo.ba potvrdio Jasmin Kazazović, v.d. direktora Kantolne veterinarske stanice Sarajevo, dodavši kako se još uvijek ne zna zvanični uzrok smrti.

''Lavica se razboljela sinoć, da bi danas ujutro uginula. Razlog uginuća još uvijek ne znamo, a više ćemo informacija imati nakon obdukcije i nalaza sa Klinike za patologiju Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu'', kazao je Kazazović, dodavši kako se ovo moglo desiti iz više razloga, a jedan od njih je i transport, jer su životinje putovale četiri dana.

''Upravo iz ovog razloga i postoji karantin, pa su životinje nakon što stignu u novu zemlju pod stalnim nadzorom'', ističe Kazazović, dodavši kako je upravo zbog toga obavezno da svaki uvoz i izvoz živih životinja bude pod stalnim inspekcijskim nadzorom.

Podsjećamo, trogodišnji lav i sedmogodišnja lavica u Pionirsku su dolinu stigli 29. marta, a u karantinu su trebali provesti 30 dana, nakon čega je planirano da budu predstavljeni i posjetiocima, odnosno pušteni u samo trkalište.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak