Tuzla: Niko još nije kontaktirao Centar za socijalni rad zbog napada na djevojčicu

Radiosarajevo.ba
Tuzla: Niko još nije kontaktirao Centar za socijalni rad zbog napada na djevojčicu

Nastavničko vijeće Mješovite srednje škole iz Tuzle danas odlučuje o kazni za tri učenice koje su u blizini škole zlostavljale kolegicu. Za učenice je, prema saznanjima medija, moguća kazna isključenja iz škole. U slučaj je uključeno i Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, a za srijedu je zakazan razgovor s učenicama i njihovim roditeljima.

„Nakon toga ćemo poduzeti odgovarajuće mjere u skladu sa zakonom", potcrtao je ranije za Fenu glasnogovornik MUP-a TK-a Izudin Šarić.

Kakva će biti kazna za nasilnice iz tuzlanske škole?

Kontaktirali smo Centar za socijalni rad Tuzlanskog kantona, međutim u ovoj instituciji kažu da još uvijek nisu zaprimili zahtjev da se uključe u slučaj.

„Mi ne možemo djelovati dok nam neko službeno ne podnese zahtjev za uključenje u slučaj. Sve što mi sada znamo o slučaju saznali smo iz medija“ kaže Sonja Brčinović iz Centra za Radiosarajevo.ba i dodaje:

„Sud, Tužilaštvo, škola, pa i roditelji zlostavljane djevojčice mogu tražiti našu pomoć u slučaju. Mi tada, zavisno od razloga zbog kojeg se pokreće postupak, možemo ispitati stanje u porodicama i izvršiti druge mjere u našoj nadležnosti.“

Ona navodi i da ne može prejudicirati kakve će kazne biti, te da sve zavisi od uključenosti policijskih službenika i odluka škole.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak