Tužan kraj priče o ljudima i psu sa Dobrinje

Radiosarajevo.ba
Tužan kraj priče o ljudima i psu sa Dobrinje

Nevjerovatna priča o građanima iz ulice Oslobodilaca Sarajeva na Dobrinji i njihovom lokalnom psu Reufu dobila je svoj konačni epilog. Nažalost, priča je završila kao i sve slične priče u ovom gradu - jako ružnim krajem.

Podsjetimo, Reuf, ljubimac čitave ulice, a posebno djece, otrovan je, a građanima nije dozvoljeno ni da njegov grob zadrže u svojoj ulici. Građani su bili pokrenuli peticiju sa kojom su otišli u općinu Novi Grad kako bi razgovarali sa načelnikom po tom pitanju. Međutim, u općini im je rečeno kako općina trenutno nema načelnika, budući da stari načelnik odlazi sa vlasti, a novi tek treba da stupi te da im oni uopće ne mogu pomoći. Građani su nastavili zvati općinu, ali im je svaki put odgovoreno da načelnika nema, a i da ga ima - ne može im pomoći.

Priča je svoj konačni kraj dobila kada je eko policija obavijestila Mestrefu Pičugu, ženu ispred čijeg je ulaza pas najviše boravio, da danas do 13h moraju iskopati i premjestiti Reufa.

"U suprotnom, ja i još jedna komšinica, čije su ime zapisali zajedno sa mojim, dobit ćemo kazne od 1.500 KM. Rekli su nam i da će prolaziti tuda svakih sat vremena kako bi vidjeli kopamo li", izjavila je Pičuga za Radiosarajevo.ba.

Građani su na kraju otišli, iskopali i premjestili Reufa. Nažalost, nedostatak sluha i osjećaja gradskih vlasti doveo je do toga da jedna lijepa sarajevska priča, koja je mogla da posluži kao primjer građanskog jedinstva i sloge, ostane kao potvrda djeci i odraslima da je svaka njihova pozitivna inicijativa već unaprijed osuđena na propast te da je nasilje nad životinjama (iako je zakonom kažnjivo) sasvim normalna stvar za koju niko neće odgovarati.

 Grob jednog psa i opštinska birokratija
Nevjerovatna priča o ljudima i jednom psu s Dobrinje

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak