Turbo četnikluk petkom uvečer

Radiosarajevo.ba
Turbo četnikluk petkom uvečer

Kad je neko idiot, to je uglavnom njegova stvar. Čovjek rijetko razmišlja o estradnim voditeljima, čak i kad su vrlo popularni, a o Ivanu Ivanoviću i niste mogli misliti ništa jer u svojim emisijama nije pokazivao karakterne osobine.

Vrlo popularna emisija Veče s Ivanom Ivanovićem ima sve osobine popularnog showa za narod: atraktivne goste, površan diskurs i smisao za humor na nivou desetara Jugoslavenske narodne armije. 

I dosad je bilo rasističkih ispada u kojima je popularni voditelj neka vrsta turbo folk pjevačice koja zna engleski vrijeđao: Albance - nazivajući ih šiptarskim govnima, Hrvate - kojima je htio slati Al Kaidu, ali mogli bi se reći da je ovaj put zaista pretjerao.

Relativizacija silovanja

Izjava kojom vrijeđa žrtve silovanja u Bosni i Hercegovini vjerovatno neće doći na tapet Regulatorne agencije za komunikacije, o njoj se neće oglasiti nijedna međunarodno relevantna institucija, a kablovski će operateri u bosanske kuće uredno donositi signal turbo Ivana i njegovih idiotskih šala. 

Da li bi neko odgovoran u ovoj zemlji mogao pokazati malo pijeteta prema žrtvama koje ni na koji način nisu skrivile zlo koje im se desilo. Relativizacijom silovanja u kojima želi amnestirati srpske vojnike jer su "Plavi šlemovi'' također silovali, Ivan Ivanović je stao u red onih na čijem je početku Vojislav Šešelj, a na kraju Radovan Karadžić. Mora da mu je lijepo između.

A međunarodna zajednica će cijelu stvar posmatrati sa strane, kao uostalom i silovanja. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak