Trijumf filma 'Krugovi' i na festivalu u Novom Sadu

Radiosarajevo.ba
Trijumf filma 'Krugovi' i na festivalu u Novom Sadu

Film Krugovi Srdana Golubovića, srpski kandidat za Oscara koji je osvojio glavne nagrade gotovo svih ovogodišnjih domaćih festivala, trijumfovao je i na šestom festivalu Cinema City u Novom Sadu.

Publika SFF-a odabrala: 'Krugovi' su najbolji film

O nagradama je odlučivao živi, koji su činili nemačka rediteljka Katrin Gebbe, izaelski producent Marek Rozenbaum i francuski glumac i reditelj Chad Chenouga.

Nagrada Ibis za najbolji film pripala je Golubovićevom filmu Krugovi kao postignuću koje je, kako su istakli članovi žirija, nadmašilo očekivanja.

Golubovićev film je osvojio i nagradu publike na nedavno završenom Sarajevo Film Festivalu.

Odajući počast talentu Golubovića, žiri je naveo da ga je duboko dirnula priča o pomirenju i praštanju u filmu Krugovi, koji je odneo i nekoliko glumačkih nagrada, a inspirisan je herojskim djelom mladog Trebinjca Srđana Aleksića ratnih 90-ih.

Nagradu za najboljeg glumca osvojio je Nebojša Glogovac za ulogu u pobjedničkom filmu Krugovi i filmu Artiljero Srđana Anđelića. Glumica Hristina Popović dobila je specijalno priznanje  za „nevjerovatno dirljivu“ ulogu u filmu Krugovi, a

Šesti Cinema City prikazao je od 26. augusta više od 130 filmova, a završen je filmom Emmanuelle Bercot Betino putovanje, sa Catherine Deneuve u glavnoj ulozi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak