Tribina u Vitezu: Darivanje organa kao humani čin

Radiosarajevo.ba

Udruga dijaliziranih i transplantiranih bolesnika (UDIT) Srednjobosanskog kantona jučer je u Vitezu organizirala javnu tribinu na temu 'Darivanje organa kao humani čin i vrhunsko djelo ljubavi'.

"Na našoj se tribini i prezentaciji naše udruge tražila stolica više, što nas motivira da jednakim intenzitetom nastavimo dalje. Odziv i reakcije ljudi su bile odlične, a nakon završene tribine, stali su u red kako bi potpisali svoje donatorske kartice", kazao je za Manjine.ba predsjednik Upravnog odbora UDIT-a, Tomislav Žuljević.

Posjetitelji tribine imali su priliku poslušati priče o darivanju i transplantaciji organa, a predavanja na temu bolesti organa, transplantaciji i donorstvu održali su dr. Orhan Šaban, anasteziolog i koordinator Donorske mreže u bolnici Travnik, te transplantirani Tomislav Žuljević, predsjednik UDiT SBK/KSB.

Organizatori tribine prikazali i šesnaestominutni film o transplantaciji organa, a uz diskusiju posjetitelji tribine imali su priliku potpisati i donorske kartice.

''Sljedeću veliku akciju naša udruga najavljuje već u martu kada planiramo, povodom svjetskog dana bubrega, napraviti javnu tribinu na temu bolesti i transplantacije bubrega, uz obavezno promoviranje donorstva i donorske kartice'', kazao je za Manjine.ba Tomislav Žuljević.



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak