'Tražimo ostavku ministra Kozadre'

Radiosarajevo.ba
'Tražimo ostavku ministra Kozadre'


Sindikat osnovnog obrazovanja Kantona Sarajeva pozvao je kantonalnog ministra finansija Muameda Kozadru da podnese ostavku, rekao je za Oslobođenje Saudin Sirvo predsjednik Sindikata.

On je dodao i to da će prosvjetni radnici, ukoliko Kozadra ne ispuni njihove zahtjeve, odnosno ne ode sa pozicije ministra, organizovati proteste.

"Ukoliko Kozadra odbije naše zahtjeve, tražit ćemo od Kluba SDA u Skupštini Kantona Sarajevo da pokrene smjenu. Kozadra je kamen spoticanja za potpisivanje sporazuma između Vlade i sindikata i zagovornik nepravde i nejednakosti među radnicima u javnim ustanovama u Kantonu Sarajevo. Četiri hiljade prosvjetnih radnika u Kantonu Sarajevo ne želi ovakvog ministra", rekao je Sivro.

Kozadra se u srijedu, prema Sirvinim riječima, i na predstavnike sindikata izgalamio i psovao, što je samo olakšalo odluku da u sindikatu zatraže njegovu smjenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak