Tramvaji i trolejbusi neće proraditi prije sutra

Radiosarajevo.ba
Tramvaji i trolejbusi neće proraditi prije sutra

Elvedin Grabovica, generalni direktor JP Elektropriveda BiH, danas popodne je na konferenciji za novinare u Sarajevu kazao da je razgovarao sa direktorom preduzeća GRAS o isključenju električne energije ovom preduzeću, javila je Fena.

Grad Sarajevo: Iskažite solidarnost, povezite sugrađane

"Oni su obećali da će u toku sutrašnjeg dana uplatiti bar tekuću ratu od nekih 160.000 KM, što bi bio osnov za ponovno uključenje i pokretanje trolejbuskog i tramvajskog saobraćaja. Iskreno se nadam da će oni to uraditi i pozivam ih da to urade. Mi ćemo istog momenta, kada pare legnu na naš račun, dakle jedna  rata, odmah pristupiti uključenju električne energije i ja se nadam da će građani Sarajeva ponovo dobiti tramvaje i trolejbuse u funkciji", kazao je Grabovica.

Elektroprivreda: GRAS nije uplatio ratu predviđenu sporazumom

Direktor GRAS-a: Nove račune za struju redovno plaćamo 

Podsjećamo, JP Elektroprivreda BiH je zbog neprihvatanja sporazuma o izmirenju dugovanja na rate i neizmirenja tekućih obaveza obustavila isporuku električne energije na svim mjernim mjestima KJKP GRAS Sarajevo. Rata koja je trebala biti uplaćena je 331.686,79 KM (rata po ponuđenom  Sporazumu u iznosu 169.202,63  KM i tekuće fakture u iznosu 162.484,16 KM).

Himzanija: Da sam ja Bubica dao bih otkaz

Jusuf Bubica: GRAS je pred kolapsom

Isključenjem mjernih mjesta KJKP GRAS obuhvaćena je i mreža za napajanje tramvajskog i trolejbuskog saobraćaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak