Tokom dana moguća slaba kiša ili kratkotrajan pljusak

Radiosarajevo.ba
Tokom dana moguća slaba kiša ili kratkotrajan pljusak

U Bosni će danas preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

U zapadnim, jugoistočnim i ponegdje u centralnim područjima povremeno je moguća slaba kiša ili kratkotrajan pljusak. Vjetar slab do umjeren, u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Dnevna temperatura od 22 do 26, na jugu zemlje do 30 stepeni.

Prijepodne u Bosni je bilo pretežno oblačno, a u Hercegovini sunčano uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 11.00 sati: Bjelašnica 7 stepeni, Sokolac 14, Bihać i Ivan-sedlo 15, Srebrenica i Tuzla 17, Drvar, Sarajevo, Zenica i Zvornik 18, Bugojno, Prijedor, i Sanski Most 19, Banja Luka, Bijeljina, Gradačac i Livno 20, Doboj 21, Neum i Trebinje 25 te Mostar 26 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U utorak, 3.9.2013., u Hercegovini vedro, a u Bosni umjereno. U istočnom i sjeveroistočnim područjima poslijepodne pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 9 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 23 do 31 stepen.

Od srijede do petka stabilno u većem dijelu zemlje. Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnje temperarature od 7 do 14, na jugu do 20, a dnevne od 22 do 30 stepeni,a u drugom dijelu sedmice i 2 do 3 stepena više, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak