'Ters Bosanka' večeras u polufinalu Turkvizyon 2013

Radiosarajevo.ba
'Ters Bosanka' večeras u polufinalu Turkvizyon 2013

Večeras, 19. decembra 2013. s početkom u 17.30h u turskom ovogodišnjem glavnom gradu kulture Eskišehiru počet će polufinalna noć internacionalnog takmičenja za najbolju pjesmu Turkvizyon 2013. 

Predstavnici Bosne i Hercegovine, bend Emir & Frozen Camels i njihov gost na pjesmi Mirza Šoljanin danas će nastupiti peti po redu, a gledaoci u BiH će ih moći gledati putem TV kanala Hayat Folk.

S bendom na bini će se pojaviti i glumica koja je u spotu utjelovila 'Ters Bosanku', Aida Đapo alias Idda van Munster, koju ćemo na nastupu prvi put ugledati u drugoj minuti pjesme na specijalnom postolju visokom dva metra. 

Podsjećamo, naša delegacija je već tri dana na pripremama u Turskoj za ovaj nastup, a drugi dan boravka pored iscrpnih proba do kasno u noć obilježili su posjeta guverneru područja Eskišehira Azimu Tuni i svečani marš kroz glavne ulice grada Eskišehir. Na svakom od ovih događaja predstavnici BiH su dobili velilku pažnju medija i simpatije javnosti, a šef bh. delegacije Ahmed Švrakić guverneru Tuni je poklonio bakrorez sa Baščaršije.

Finalna noć ovog takmičenja biće održana 21. decembra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak