Taksisti će blokirati zgradu Kantona 25. juna

Radiosarajevo.ba
Taksisti će blokirati zgradu Kantona 25. juna

Kako je ranije i najavljeno, protest sarajevskih taksista bit će održan 25. juna ukoliko se sa ulica ne uklone svi nelegalni taksisti, potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba Enver Suljagić, predsjednik Udruženja Sarajevotaxi.

"Protesti koji su najavljeni 25. juna će biti održani. Mi nismo primijetili nikakav pomak u rješavanju problema i uklanjanju nelegalnih taksista", rekao je nam je Suljagić.

Kontaktirali smo i nadležne u Vladi Kantona, međutim, do vremena objave teksta, nismo dobili odgovor.

Taksisti će, kako je planirano, vozila ostaviti u užem centru grada i protestovati pred zgradom Vlade Kantona Sarajevo. Ipak, kako nam je rekao Suljagić, neće doći do potpune obustave saobraćaja.

"Planirana je blokada zgrade Vlade KS, ali grad neće biti blokiran u potpunosti", rekao je za Radiosarajevo.ba i dodao: "Naši zahtjevi su jasni: Tražimo da se do 25. juna uklone nelegalni taksisti sa sarajevskih ulica."

Broj inspektora i dalje isti

Vlada KS je, podsjećamo, uputila Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove zahtjev da u najkraćem roku angažira do 15 novih saobraćajnih inspektora koji su trebali odmah izaći na ulice te zajedno s pripadnicima MUP-a KS poduzeti hitne mjere na sprečavanju i uklanjanju svih nelegalnih taksi prevoznika.


"Mi nismo primijetili da ima više inspektora ili da ima nekih promjena u tom polju", rekao nam je Suljagić.

Iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove navode kako njihovi inspektori vrše pojačane aktivnosti inspekcijskih nadzora u ovoj oblasti. Ipak, trenutno stanje je takvo da se na terenu nalaze u prosjeku po tri inspektora. Inspektori su od početka godine do 13. juna 2013.godine izvršili 871 inspekcijski nadzor i iz saobraćaja isključili 58 taksi vozila.

Doneseno je 139 rješenja o zabrani obavljanje taxi prevoza, a inspektori su u okviru svoje nadležnosti izdali i 198 prekršajnih naloga u iznosu od 83. 833,00 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak