Sutra sunčano uz umjerenu oblačnost

Radiosarajevo.ba
Sutra sunčano uz umjerenu oblačnost

U Bosni i Hercegovini sutra će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

U jutarnim satima po kotlinama će biti magle. Vjetar umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 6 i 12 stepeni, na jugu Hercegovine od 13 do 17. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25 stepeni, na jugu Hercegovine do 28 stepeni.

U Sarajevu će preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Više oblačnosti se očekuje u jutarnjim satima i poslijepodne. Jutarnja temperatura zraka oko 9 stepeni, a najviša dnevna oko 23.

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana registrovani su lokalni pljuskovi u zapadnom, središnjem i istočnom dijelu zemlje.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati imale su slijedeće vrijednosti: Bjelašnica 4 stepena, Ivan-sedlo, Kupres i Sokolac 16, Srebrenica 18, Bugojno, Gradačac, Livno, Sarajevo i Zvornik 19, Bijeljina, Tuzla i Zenica 20, Banja Luka, Bihać, Drvar, Goražde, Prijedor i Sanski Most 21, Doboj 22, Neum i Trebinje 23, Stolac 24, Mostar 25 i Čapljina 26 stepeni.

Sutra će biti maksimalan intenzitet ultraljubičastog zračenja Sunca u Bosni i Hercegovini kretati će se od umjerenih (UV indeks 5) do visokih (UV indeks 6) vrijednosti. Visoke vrijednosti se očekuju na jugu zemlje i zadrzavati će se kratkotrajno, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak