Sutra oblačno sa kišom, susnježicom i snijegom

Radiosarajevo.ba
Sutra oblačno sa kišom, susnježicom i snijegom


Sutra se u BiH očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom, susnježicom i snijegom, a, uz kišu, u Hercegovini su mogući pljuskovi s grmljavinom. 

Poslijepodne se očekuje jače naoblačenje i postupan pad temperatura, što će uvjetovati i pojačan snijeg u Krajini i u višim područjima. 

Vjetar u Bosni umjeren do pojačan sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 9, a najviša dnevna od 0 do 7, na jugu do 14 stepeni. 

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme s kišom, koja će usljed pada temperatura prelazit u susnježicu i snijeg. Jutarnja temperatura oko 0, a najviša dnevna oko 6 stepeni.

Danas je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature u 13 sati: Bjelašnica -3 stepena, Banja Luka i Gradačac 1, Bihać, Prijedor i Sanski Most 2, Bijeljina i Doboj 3, Tuzla i Zvornik 4, Srebrenica i Zenica 5, Sokolac 7, Bugojno 8, Sarajevo 9, Livno 10, Goražde 12, Mostar i Čapljina 13, Neum 15 i  Stolac i Trebinje 17 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak