Sutra krajem dana nas očekuju pljuskovi

Radiosarajevo.ba
Sutra krajem dana nas očekuju pljuskovi


U Bosni i Hercegovini sutra prijepodne pretežno sunčano. U drugoj polovini dana se očekuje razvoj oblačnosti koji će usloviti lokalne pljuskove. Moguća je i grmljavina. 

Bez padavina na jugu Hercegovine. Vjetar slab, uglavnom sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 8 i 13 stepeni, na jugu Hercegovine od 11 do 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29 stepeni.

U Sarajevu prijepodne sunčano. Uslijed razvoja oblačnosti, u drugoj polovini dana, poslijepodne je moguć pljusak kiše. Jutarnja temperatura zraka oko 12 stepeni, a najviša dnevna oko 27.

Danas je u Bosni i Hercegovini preovladavalo sunčano vrijeme uz umjerenu naoblaku.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati imale su slijedeće vrijednosti: Bjelašnica 10 stepeni, Kupres 20, Sokolac 21, Ivan-sedlo i Neum 22, Livno 23, Drvar, Goražde i Gradačac 25, Bijeljina, Prijedor, Sarajevo, Srebrenica, Trebinje i Tuzla 26, Banja Luka, Bihać, Doboj, Jajce, Sanski Most i Stolac 27, Bugojno, Mostar, Zvornik i Čapljina 28 i Zenica 30, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak