Sunčano vrijeme još dva dana, u četvrtak oblačno

Radiosarajevo.ba
Sunčano vrijeme još dva dana, u četvrtak oblačno

U Bosni i Hercegovini lijepo i sunčano vrijeme trajat će još dva naredna dana 29. i 30. oktobra, a u četvrtak 31. oktobra doći će do naoblačenja, ali koje sa sobom neće donijeti kišu, kazao je Feni dežurni meteorolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH Damir Šantić.

U četvrtak će biti oblačno, a u Hercegovini će se zadržati stabilno i sunčano vrijeme. Razvedravanje će uslijediti u petak 1. novembra.

"U subotu, 2. novembra bit će sunčano i negdje sa umjerenom naoblakom, a u nedjelju 3. novembra očekuje se oblačno vrijeme bez padavina. Tek u ponedjeljak je moguće da bude kiše", navodi Šantić.

Što se tiče temperatura zraka, u utorak će jutarnja temperatura biti od 5 do 11 stepeni celzijusa, a dnevna do 22 do 28 stepeni. U srijedu će jutarnja temperatura biti od 6 do 11 stepeni, dok će maksimalna dnevna biti između 20 i 26 stepeni.

"U četvrtak se očekuje dosta oblačnosti i jutarnja temperatura će biti između 5 i 10 stepeni, a dnevna između 13 i 18 stepeni. U Hercegovini će biti sunčano i temperatura će biti između 20 i 23 stepena", dodaje Šantić.

U petak će jutarnja temperatura biti nešto niža u odnosu na ovaj period, od 2 do 7 stepeni, na jugu 10 - 11 stepeni, a dnevna od 17 do 22 stepena u cijeloj zemlji.

Kako je kazao Šantić, slične temperature kao u petak se očekuju prvi dan vikenda u subotu, a u nedjelju se očekuje da bude oblačno i temperatura će biti nešto niža, jutarnja od 6 do 12 stepeni, a dnevna od 12 do 18 stepeni celzijusa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak