Stupska petlja: Postavlja se pasarela i ukida semafor

Radiosarajevo.ba
Stupska petlja: Postavlja se pasarela i ukida semafor

Glavnu nosivu konstrukciju pasarele za pješake koja se gradi u blizini tramvajskog stajališta iz pravca Ilidže, na Stupskoj petlji, ovih dana su montirali su radnici firme ŽGP.

U toku je postavljanje stepeništa, a ostalo je još pomjeranje tramvajske stanice.

"Izgradnja pristupne saobraćajnice u blizini groblja dovedena je do tačke do koje se moglo dovesti. Sve daljnje aktivnosti zaustavljene su zbog sporog procesa eksproprijacije. Stoga smo intenzitet radova prebacili na glavnu trasu XII transverzale. Naši partneri nasipaju saobraćajnicu u blizini nove džamije, a mi ćemo tamo raditi neke zidove", rekao je za Avaz.ba Saničić Adis Saničić, odgovorni rukovodilac gradilišta

Završetkom gradnje Stupske petlje smanjit će se sadašnje gužve i poboljšati protok saobraćaja u ovom dijelu grada.

Završen je veći dio nasipanja za proširenje pristupne saobraćajnice u blizini pijace, a radi se i na stubovima velikog nadvožnjaka, odnosno mosta preko glavne gradske saobraćajnice. Ubrzo će početi i postavljanje skele za gradnju budućeg mosta koji će biti širi i komotniji za saobraćaj.

"Neće biti potpune obustave saobraćaja. Dok se bude pravio most, bit će skela iznad saobraćajnice i poštovat će se važeće saobraćajno rješenje. Pasarela će biti osposobljena za nekoliko dana pa će biti ukinut semafor i neće se stvarati gužva", kazao je Adis Saničić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak