Strava Škola: Huja je pravi izraz za ono šta osjećamo

Radiosarajevo.ba

U petak su u studiju Radio Sarajeva gostovali Amer Čanković Ćane i Admir Čular Gago, članovi hip-hop sarajevskog benda Strava škola gdje su govorili o saradnji s Dinom Šaranom na njihovoj pjesmi Huja, snimanju spota za istu pjesmu, ali i nekim opuštenijim temama.

Ovaj dvojac je nastupio kao predgrupa zagrebačkom Elementalu u sarajevskoj Slogi, a prisutni su bili oduševljeni njihovim izvedbama. U našoj galeriji možete pogledati fotografije s njihovog nastupa.

"Mi preferiramo nastup uživo i volimo reći da smo bolji kada nastupamo, nego na snimcima. Drago nam je kada čujemo da su nas ljudi zapazili na svirkama", rekao  je Ćane za Radio Sarajevo.

U kasnijem razgovoru članovi benda priznali su nam da im je nastup u Slogi bio tek treći s bendom, a inače su nastupali uz matricu.

Prvi spot snimili su zahvaljujući pobjedi na MC Battleu održanom prošle godine u Sarajevu. Zahvaljujući toj pobjedi snimili su spot za pjesmu Medvjedi.

Na pjesmi Huja, za koju su snimili spot, ovaj mladi dvojac radio je s frontmenom grupe Letu Štuke.

"Do saradnje s Dinom Šaranom je došlo tako što smo se prije dvije godine upoznali s njim na banjalučkom Demo Festu. Tada smo nastupali kao takmičari, a Šaran je bio član žirija. Bio je oduševljen našim nastupom i tako smo se upoznali i ostali u kontaktu. U međuvremenu smo malo pauzirali s muzikom zbog privatnih obaveza, ali kad smo počeli da radimo čuli smo se s njim, sjeli i dogovorili se da bi mogli sarađivati.On je lik koji voli hip hop, voli tu formu izvedbe, super mu je to što radimo, tako da smo se brzo dogovorili", rekao je Gago u intervjuu za Radio Sarajevo.

Ćane je dodao kako pjesma Huja nije jedina s Dinom Šaranom, te najavio kako će se ta saradnja nastaviti i u budućnosti.

Amer Čanković student je na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, smjer produkcija, a kako kaže u izradi spotova pomažu mu kolege.

"Evo na primjer ovaj posljednji spot koji smo radili s Dinom Šaranom za pjesmu Huja radio je Irfan Avdić, student režije na ASU, tako da smo spojili poznanstvo s muzikom. Isto u spotu glumi Staša Dukić, koja je završila glumu na ASU", rekao je Ćane u intervjuu za Radio Sarajevo i dodao da je Huja pravi izraz za ono šta osjećaju.

Bend Strava škola nastupit će i na banjalučkom Demo festu kao jedini predstavnici iz Sarajeva.

Kako su nam rekli nadaju se da će njihov prvi album biti gotov do kraja ljeta.

Tekst i video: Samir Caca

Razgovarao: Dino Ćatović

Foto: Damir Hajdarbašić

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak