'Stradala su nevina bića, djeca, budućnost svake države'

Radiosarajevo.ba
'Stradala su nevina bića, djeca, budućnost svake države'

Na današnji dan 12. septembra 1992. godine u ulici Hamdije Kreševljakovića br. 15 ubijeni su Aida Grozdanić (1981.) i Eldin Gvožđar (1983.).

"Ovo je još jedna u nizu godišnjica obilježavanja zločina koji su se dogodili u našem gradu gdje je ubijeno dvoje nevine djece. Stradala su nevina bića, djeca, budućnost svake države", kazao je Feni Alija Hodžić, potpredsjednik Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajevo 1992-1995.

"Svi koji smo došli da obilježimo ovo stradanje nevine djece došli smo da porukom sa ovog mjesta kažemo da se nikada neće zaboraviti ovakvi i slični zločini", kazao je Hodžić, a javila Fena.

Pored predstavnika Udruženje roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. obilježavanju su prisustvovali i predstavnici Općine Centar Sarajevo te roditelji.

Hodžić je kazao kako će Udruženje od Gradskog vijeća Grada Sarajeva zatražiti da značajni datumi za obilježavanje ovakvih i sličnih događaja iz rata 1941.-1945. i 1992.-1995. moraju ući u kalendar obilježavanja.

"Ja se nadam da ćemo u budućnosti i takve stvari riješiti", kazao je Hodžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak