Sterilizacija privremeno obustavljena u Hadžićima

Radiosarajevo.ba
Sterilizacija privremeno obustavljena u Hadžićima

Akcija besplatnih kastracija i sterilizacija koja se do 30. juna provodi u cijelom Kantonu Sarajevo privremeno je obustavljena na na veterinarskoj klinici u Hadžićima, objavio je danas Dogs Trust, organizacija koja stoji iza velike akcije.

Sterilizacija i kastracija pasa i dalje se nesmetano provodi u ostalim veterinarskim stanicama, a više informacija možete dobiti na broj telefona 033 837 649. 

Kako stoji u saopštenju, razlog privremene obustave operisanja pasa u Hadžićima je smrt psa iz Binježeva koji je sterilisan u ovoj klinici.

"Želimo napraviti detaljnu procjenu svih okolnosti koje su dovele do smrti psa u Binježevu jutros. U ovoj fazi ne možemo potvrditi da je smrt uzrokovana sterilizacijom. Mi smo u kontaktu s veterinarima koji su izvršili zahvat kao i sa hvatačima na terenu i istražujemo sve aspekte ovog slučaja. Od početka besplatne sterilizacije smo uspješno tretirali preko 2400 pasa u Kantonu Sarajevo i Istočnom Sarajevu i nastaviti ćemo s ovim programom u cilju poboljšanja životnih uslova pasa", rekla je Aida Feraget, PR i marketing menadžerica, Dogs Trust BiH.

Nekolicina bh. medija danas je objavila šokantne fotografije sterilisane ženke iz Binježeva kojoj su, usljed nepravilno urađene operacije, drugi organi doslovno ispali kroz ranu.

Dogs Trust će nastaviti obavještavati javnost kada sve informacije budu dostupne, saopšteno je iz ove organizacije.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak