Stažirajte u njemačkom parlamentu

Radiosarajevo.ba
Stažirajte u njemačkom parlamentu


Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke obaviješteno je od Ambasade Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini da je Njemački parlament (Der Deutcher Bundestag) u saradnji s Humboldt - Univerzitetom u Berlinu i ove godine u okviru programa Internacionalne parlamentarne stipendije (ISP) obezbjedio stipendije za apsolvente iz Bosne i Hercegovine.

Ovaj program u našoj zemlji realizuje se putem Ambasade Savezne Republike Njemačke u Sarajevu, a namijenjen je mladim ljudima koji su već završili univerzitetski studij ili su neposredno pred završetkom studija.

Inače, riječ je o programu njemačkog parlamenta koji daje mladim ljudima priliku da radom kod jednog člana Bundestaga u trajanju od 15 sedmica, upoznaju njemački parlamentarni sistem i političke procese odlučivanja, te time steknu  praktična iskustva na području parlamentarnog rada.

Usmjeren je na visokokvalifikovane i politički zainteresovane mlade žene i muškarce, koji imaju volju da se nakon završetka programa vrate u svoju domovinu te aktivno i odgovorno kreiraju njenu demokratsku budućnost.

Sve informacije o raspisanom konkursu bh. apsloventi i zainteresovani mladi mogu dobiti putem web stranice Njemačkog parlamenta  ili putem straniceAmbasade Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak