Stari Grad: Uređeno pet zelenih površina

Radiosarajevo.ba
Stari Grad: Uređeno pet zelenih površina


Uređene su zelene površine na lokacijama Mustaj pašin mejdan I i II, At mejdan, Osmangazi-Bursa sebilj i centralni dio Trga oslobođenja - Alije Izetbegovića.

U slopu projekta, na dijelu Mustaj pašinog mejdana I, kod Šeherćehajinog mosta urađeno je čišćenje suhog i oštećenog grmlja, rekonstruisan je travnjak i postavljana nova trava. Posađeno je ukrasno grmlje, te dislocirane postojeće klupe i ugrađene nove gusane klupe.

Na dijelu Mustaj pašinog mejdana II, preko puta Ambasade Republike Slovenije, uređen je dio površine uz novu stazu. Urađeno je mašinsko prekopavanje i posađena trava. U parku At mejdan postavljene se nove gusane klupe.

Na centralnom dijelu Trga oslobođenja - Alije Izetbegovića posađeno je 423 komada šimšira, 20 sadnica crvenih ruža, 40 bijelih ruža i 150 sadnica sezonskog cvijeća, dok je kod Osmangazi-Bursa sebilja obnovljen travnjak, sadnja ukrasnog grmlja i sezonskog cvijeća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak