Star Wars Episode VIII: Dubrovnik postaje najljepši grad u kosmosu

Radiosarajevo.ba
Star Wars Episode VIII: Dubrovnik postaje najljepši grad u kosmosu

Najpoznatija Hrvatska turistička destinacija, srednjovjekovni grad Dubrovnik, posljednjih nekoliko sedmica preobražava se i dobiva potpuno novi futuristički izgled. Nakon što je potvrđeno da se novi nastavak poznate franšise Star Wars: Episode VIII snima u Dubrovniku, fanovi iz cijelog svijeta su pohrlili u posjetu ovoj već jako popularnoj turističkoj destinaciji.

Nakon mjeseci priprema za snimanje i pokušavanja provođenja korporacijskih pravila o (ne) davanju službenih informacija, prve fotografije sa scenografije u izgradnji su objavljene na fan blogu Star Wars Dubrovnik, a zvanična web stranica filma je potvrdila da je snimanje Episode VIII već u toku, te da će novi film predstavljati nastavak na nedavno objavljeni Sila se budi.

Početak snimanja u Dubrovniku zakazan je za 9. mart i nakon izgrađene scenografije predstavljaće jednu od najskupljih investicija u svijetu filma po danu snimanja, s obzirom da će predviđeni budžet od pretpostavljenih 5 do 6 miliona dolara biti iskorišten za 10 dana snimanja u Dubrovniku. 

Premijera novog nastavka Star Warsa očekuje se 15. decembra 2017. godine.

Dubrovnik bi mogao zabilježiti porast posjećenosti i priliv većeg broja turista u narednih nekoliko godina, s obzirom na sve veću popularnost u filmskoj industriji. 

Nakon popularnog serijala Igre prijestolja koji je dijelom snimljen u Dubrovniku, filmofili i fanovi popularne franšize Star Wars sa nestrpljenjem očekuju i novi nastavak.

Prve špekulacije o radnji filma i glumačkoj postavi već se odvijaju na brojnim fan blogovima, a nezvanično je potvrđeno da će se na snimanju u Dubrovniku pojaviti Benicio Del Torro, koji se prije nekoliko mjeseci prošetao i crvenim tepihom Sarajevo Film Festivala. Dubrovnik u jeku ljetne sezone je posjetio odmah nakon pojavljivanja u Sarajevu, u društvu Danisa Tanovića.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak