Stanje na putevima: Pojačana frekvencija vozila

Radiosarajevo.ba
Stanje na putevima: Pojačana frekvencija vozila

Pojačana frekvencija vozila karakteriše danas saobraćajnu situaciju u Bosni i Hercegovini. 

Vozačima se savjetuje da voze oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.

Zbog sanacionih radova na mostu u mjestu Dobrinje, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-445 Visoko-Kakanj. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na autoput A-1.

Zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Jošanica-Podlugovi, saobraćaj se od naplatnog mjesta Jošanica prema Podlugovima odvija dvosmjerno- jednom kolovoznom trakom (u dužini od 3 km). 

Zbog sanacionih radova, svakodnevno od 07 do 18 sati na snazi je zabrana saobraćanja teretnim vozilima na dionici magistralnog puta M-5.1 Kaonik-Bilalovac. Alternativni pravac za vrijeme obustave je dionica A1 Zenica-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima Doljani i Kamensko na izlazu iz zemlje zadržavanja su u intervalima od 30 do 40 minuta. Alternativni prijelaz za Doljane, su granični prijelazi Crveni Grm i Orahovlje, a za Kamensko je granični prijelaz Prisika. Na ostalim graničnim prijelazima pojačan je promet vozila ali nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak