'Stand up and get lucky': Poziv za nevladine i organizacije civilnog društva

Radiosarajevo.ba
'Stand up and get lucky': Poziv za nevladine i organizacije civilnog društva

Udruženje Mladi volonteri poziva sve nevladine organizacije/organizacije civilnog društva koje svoje aktivnosti implementiraju s mladim ljudima na području gradova/općina Visoko, Goražde, Sarajevo, Mostar, Tuzla, Banja Luka, Foča, Brčko, Doboj i Travnik da se prijave i uzmu aktivno učešće kao partneri u projektu Stand up and get lucky koji finansira Norveška ambasada u BiH i čija implementacija traje deset mjeseci.

Sam projekat ima za cilj osnaživanje mladih u Bosni i Hercegovini da prepoznaju ključne probleme koji su prouzrokovani političkom situacijom i utiču na rješavanje tih problema podizanjem građanske svijesti i promoviranjem kulture demokratskog učešća u zajednici.

Razvijanjem svijesti o pripadnosti zajednici i motivacijom za preuzimanjem odgovornosti, mladi ljudi mogu utjecati na donošenje konačnih odluka te poboljšati cjelokupnu situaciju u društvu.

Ovaj projekt će se implementirati uz pomoć deset organizacija iz deset gradova/općina u Bosni i Hercegovini kroz uspostavljanje Omladinsko-edukativnih centara koji će omogućiti umrežavanje i zajedničko djelovanje mladih.

Deset organizacija će postati implementatori projektnih aktivnosti te ključne tačke za umrežavanje mladih kroz zajedničko djelovanje i edukaciju. Sve troškove partnera na projektu finansira nosilac projekta uz podršku donatora. Kriteriji za izbor nevladinih organizacija/organizacija civilnog društva su:

- Da su osnovane i registrirane u Bosni i Hercegovini

- Da su vođene od strane državljana Bosne i Hercegovine

- Da svoje aktivnosti usmjeravaju na probleme mladih

- Da svoje aktivnosti implementiraju na području jedne od deset nabrojanih općina/gradova

- Da svoje aktivnosti ne obavljaju u ime bilo koje političke partije

- Da su registrirane i aktivno djeluju u skladu sa zakonima u BiH.

Sve nevladine organizacije koje su zainteresirane da budu partneri na ovom projektu svoje aplikacione obrazce mogu zatražiti putem mail adrese volonteribih@gmail.com. Krajnji rok za prijavu i predaju aplikacija jeste 27.06.2014. do 16:00 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak