Šta je to 'Ženska alternativna vlada BiH'

Radiosarajevo.ba
Šta je to 'Ženska alternativna vlada BiH'

Ženski stručnjački potencijal primjenjiv na različite oblasti društvenog života u BiH, baza je za formiranje Alternativne ženske vlade, kao projekta iza kojeg stoje organizacije civilnog društva. 

Ovaj projekat je pokrenut sa namjerom da bh. javnosti skrene pažnju na žene sa izuzetnom profesionalnom reputacijom, koje bi bile spremne da, učestvujući u javnom dijalogu, pomognu da Bosna i Hercegovina postane bolje društvo

Ženska vlada postoji već nekoliko godina u Srbiji i Crnoj Gori

Inicijator projekta je Helsinški parlament građana Banja Luka, a projekat finansira fond otvoreno društvo BiH. Kandidatkinje za žensku vladu predložene su od strane aktivistica iz deset bh. gradova. Predložene su žene koje su na osnovu rada i zalaganja prepoznate kao kvalitetne u sredinama u kojima djeluju.

Opširnije o projektu Ženske alternativne vlade pročitajte na zvaničnoj web stranici, na kojoj će od 1. do 20. avgusta biti organizirano on-line glasanje  za konačni sastav buduće prve Ženske vlade u BiH ili "vlade u sjeni".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak