Šta građani Bijeljine prijavljuju policiji: Vanzemaljci, djeca ne slušaju i taksi u sitni sat

Radiosarajevo.ba
Šta građani Bijeljine prijavljuju policiji: Vanzemaljci, djeca ne slušaju i taksi u sitni sat

Policijski posao zasigurno je jedan od najtežih s obzirom na to da su policajci često izloženi opasnosti. No, kako svaki posao ima svojih zanimljivih strana, tako i policajci često zaprimaju neke šašave dojave.

Piše: Sanja Šabanadžović, Radiosarajevo.ba

Kako je za Radiosarajevo.ba kazala glasnogovornica CJB Bijeljina, Aleksandra Simojlović, dežurni broj 122 u Policijskoj stanici Bijeljina u prosjeku zazvoni oko 300 puta dnevno.

A među njima se često nađu i smiješne prijave.

"Građani prijavljuju brojna dešavanja. Neko vrijeme nas je često zvala jedna sugrađanka uvjerena da je prisluškuju vanzemaljici... Svakodnevno zovu da traže brojeve hitne pomoći ili vatrogasaca, a mladi ljudi često vikendom znaju pozvati policiju da im zovne taksi... Neobičnih prijava ima zaista jako mnogo, ovo su samo neke", dodala je Simojlović.

- Tako je jedan komšija prijavio drugog komšiju jer zalijeva cvijeće na terasi, pa ta voda od cvijeća ide njemu. 

- Bijeljinska policija dobila je prijavu da je slijepi miš ušao u stan, pa da dođu da ga istjeraju. 

- Kako se odvezao komšijin pas, policija je pozvana da dođe i da ga zaveže.  

- A nekad se policija zove kao "odgojna mjera". Naime, jedno dijete nije slušalo, pa su roditelji pozvali policajce da ga upozore da mora slušati mamu i tatu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak