Sretno udomljen pas kojeg je vlasnik izbacio na ulicu

Radiosarajevo.ba
Sretno udomljen pas kojeg je vlasnik izbacio na ulicu

Priča o tuzlanskom psu Betovenu, kojeg je vlasnik izbacio na ulicu nakon što je sebi nabavio rasnu pudlicu, nedavno je rastužila cijelu Bosnu i Hercegovinu ali i regiju. Vjerni pas je na okrutnost svog vlasnika odgovorio odanošću: svaki dan je provodio na hladnim stepenicama na ulazu u zgradu, a svog nekadašnjeg vlasnika i njegovog novog psa je pratio kad su išli u šetnju.

"Kako je to tužno, jadničak stalno ide za njima. Koliko je samo vjernosti u tom srcu. Ne odustaje ni kada ga vlasnik gađa kamenjem, tjera štapom, samo se malo povuče i za nekoliko sekundi je opet blizu njih", ispričala je za portal 24sata.hr Majda Abazović, studentica medicine, koja nije znala kako se pas zove pa ga je nazvala Dandi.

Za isti medij svoju je stranu priče ispričao i nekadašnji Betovenov vlasnik.

"To je moj bivši pas i zove se Betoven. Ja ga zovem skraćeno Beti i star je oko 20 mjeseci. Našao sam ga u kutiji između zgrada s još tri šteneta. Svidio mi se i uzeo sam ga sebi. Narastao je i više ga nisam mogao držati u stanu u kojem živim s majkom. Pustio sam ga van, ali su se susjedi počeli žaliti, pa sam ga odveo u vrt nedaleko od zgrada", hladno je pričao Mustafa Porčić (50).

Porčić je dodao kako je umjesto mješanca Betovena nabavio Bonu, kraljevsku pudlicu, te da je Dandi (tada znan kao Betoven) počeo biti ljubomoran jer ga "nije više vodio u stan".

"Ja ga ne tučem, istina, ponekad na njega vičem kada laje na djecu. Bilo bi mi drago kada bi ga netko udomio", rekao je Porčić.

 

Ova priča o neodgovornim vlasnicima koji pse izbace na ulicu bez da ih iko za to kazni završila je sretno, zahvaljujući Majdi Abazović i drugim dobrim ljudima koji se brinu o psima na tuzlanskim ulicama.

"Pomažem napuštenim psima već duže vrijeme. Nakon što sam ga sklonila sa ulice u pansion, ubrzo sam se dala u potragu za idealnim gazdom za Dandija. Ragovarala sam sa mnogim potencijalnim udomiteljima i zaista mi nije bilo lako odlučiti se kome da ga dam. Ali bila sam optimistična i na kraju sam i uspjela. Dandi je zvanično udomljen 7. decembra 2013. godine. Njegov novi dom je u Sloveniji kod divnih ljudi“, kazala je za portal Tuzlanski.ba Majda Abazović.

"Udomili su ga dragi ljudi kojima Dandi nije prvi udomljeni pas. Organizovala sam prevoz do Slovenije. Novi vlasnici su mi se javili i poslali mi fotografije. Zahvalili su i napisali su mi da se ne brinem. Vidjela sam da je Dandi u dobrim rukama", rekla je u srijedu Majda i dodala kako će pas još neko vrijeme tugovati za okrutnim vlasnikom, a onda će zaboraviti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak