Srednjoškolka Dženita bila je stujardesa na jedan dan

Radiosarajevo.ba
Srednjoškolka Dženita bila je stujardesa na jedan dan

Oko 2.000 učenika iz 135 bosanskohercegovačkih srednjih škola učestvuje danas u ovogodišnjem projektu "Volontiraj-kreditiraj" i Socijalnom danu radeći jedan dan u raznim institucijama, javnim ustanovama i preduzećima.

Top poslodavac ove godine je Ministarstvo obrazovanja i nauke Federacije BiH koje će u Ministarstvu i raznim drugim obrazovno-odgojnim ustanovama zaposliti 150 srednjoškolaca iz cijele BiH, prenosi Fena.

Cilj ovog projekta je da se učenici upoznaju sa različitim radnim mjestima, da sami kreiraju projekte i takmiče se za najbolji projekt koji će realizirati uz podršku INFOHOUSE-a.

Projekt se traje već šestu godinu, a organizatori ideje kažu da se svake godine povećava broj škola, gradova i poslodavaca koji učestvuju u ovom projektu.

Kao jedan od primjera poslodavaca koji su se sami prijavili za učestvovanje u ovoj akciji je BH Airlines. BH Airlines je na jedan dan zaposlio učenicu Srednje saobraćajne škole Sarajevo Dženitu Muminović kao stjuardesu na letu za Kopenhagen.

Srednjoškolci će danas zaraditi dnevnicu od 20 KM, a taj novac bit će uplaćen na projektni račun. Poslije toga učenici će dobiti edukaciju kako napisati projekt za unapređenje svoje lokalne zajednice. Projekte će prezentirati u Sarajevu u martu kada će dobiti do 2.000 KM za realizaciju tih ideja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak