Srednje škole: Konkurs za upis počinje 18. juna

Radiosarajevo.ba
Srednje škole: Konkurs za upis počinje 18. juna


Kako je to predviđeno Zakonom o srednjem obrazovanju, Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj sjednici za ovu godinu pred upisne rokove u srednje škole usvojila Plan upisa učenika u prvi razred srednjih škola na području Kantona Sarajevo u školskoj 2013/2014. godini.

Konkurs za upis učenika u prvi razred srednjih škola sa područja Kantona Sarajevo u školskoj 2013/2014. godini biće objavljen 18. juna 2013. godine i otvoren 15 dana.

Osnovu školu ove godine na području Kantona Sarajevo završava 2.618 učenika, a Planom upisa, zbog učenika iz općina koje gravitiraju Kantonu Sarajevo, predviđen je upis 2.700 učenika. Plan predviđa mogućnost upisa u gimnazije za 30% učenika od predviđenog broja, za upis u ekonomske škole i škole zdravstvene struke 17%, u umjetničke škole 3%, dok je za sve ostale škole četvorogodišnjeg i trogodišnjeg trajanja ostavljen prostor za upis preostalih 50% učenika od predviđenog broja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak