Sreća na licima djece nema cijenu: Paketićima obradovali 3.000 mališana

Radiosarajevo.ba

U okviru projekta „Nijedno dijete bez paketića“, danas je obradovano oko 3.000 mališana iz porodica slabijeg materijalnog stanja s područja Kantona Sarajevo, ali i cijele BiH.

Akciju je realiziralo humanitarno udruženje „Ruku na srce“, a koliko su sreće na lica djece donijeli, pokazuju i fotografije s današnje završne manifestacije – podjele paketića.

Osim toga, djeca su imala priliku pogledati i novogodišnju predstavu „Pinokio“, u kojoj su volonteri Udruženja oživjeli likove iz bajki i čarolijom ih međusobno povezali kako bi dozvali Djeda Mraza.

Mališani su se nakon predstave družili s omiljenim likovima iz bajki te zabaviti uz kreativne radionice.

Na ovom projektu je tokom protekla tri mjeseca radilo oko 120 volontera, mladih ljudi iz svih gradova BiH, pa i dalje.

„Osjećaj ljubavi, sreće i ponosa vodi nas svake godine kroz tromjesečnu realizaciju ove najljepše zimske priče. Vrijedni volonteri su sve to vrijeme prikupljali donacije, pakovali paketiće, te pripremali kreativne radionice i predstavu kako bi današnju podjelu učinili zabavnom i nezaboravnom za naše mališane, koji su sa nestrpljenjem očekivali svoje novogodišnje paketiće“, istakla je predsjednica Udruženja “Ruku na Srce“ Najla Hrustan. 

Mališani, kao i roditelji presretni su zbog svega što rade ovi mladi humani ljudi.

Jedan od roditelja je kazao da volonteri ovog udruženja misle na njih tokom cijele godine i pružaju im podršku kada god to mogu, na čemu su im beskrajno zahvalni.

Udruženje je ove godine obradovalo djecu uzrasta do 14 godina iz porodica slabijeg materijalnog stanja sa područja Kantona Sarajevo, štićenike Udruženja oboljelih od multiple skleroze Kantona Sarajevo, te djecu iz Osnovne škole „Grivice“ Banovići, Centra za socijalni rad Goražde, Centra za socijalni rad Breza, O.Š. „Srednje“ Ilijaš, O.Š. „Kamenica“ Zvornik, Udruženja „Skakavac“ Sarajevo, Udruženja „Slatki svijet“ Bugojno, O.Š. „Mula Mustafa Bašeskija“ Kakanj, Dječjeg doma Mostar, Prve osnovne škole Srebrenica, Mekteb džemata Blagaj Japra, „House of all“ Sarajevo) SOS Srebrenica, Vrtići iz Zavidovića, Škole za djecu sa poteškoćama u razvoju Zenica, Mjesne zajednice Faočići (Goražde), Dnevnog centra „Gnijezdo“ Solun (Olovo), Kolektivnog centra „Belvedere“ Goražde, te korisnike Pomozi.ba kuhinja u Travniku, Sarajevu, Visokom, Brezi i Varešu.

Projekat su pomogli i brojni građani, osnovi, srednjoškolci, studenti, kompanije, udruženja, klubovi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak