Sparkasse Bank podržava biciklizam u BiH

Radiosarajevo.ba
Sparkasse Bank podržava biciklizam u BiH

U Sarajevu, 14. juna 2015. godine će se održati Međunarodna biciklistička trka ''Sarajevo Grand Prix'', koju je Sparkasse Bank finansijski podržala sa 4.000 EUR. 

Ovaj projekt pod pokroviteljstvom Međunarodne biciklističke federacije (UCI) će okupiti veliki broj profesionalaca i rekreativaca. 

U sklopu ove biciklijade, najavljeno je obaranje Guinnessovog rekorda u najdužoj liniji biciklista na svijetu, što će ponovno poslati pozitivnu poruku iz Bosne i Hercegovine u cijeli svijet. 

Sarajevo će posjetiti brojni predstavnici evropskog biciklizma, koji će se družiti i voziti bicikle zajedno s građanima BiH. Start trke je iz Istočnog Sarajeva, a finiš u Sarajevu. Posebna zabava u ''Fun zone'' očekuje učesnike gdje će moći uživati u različitim sadržajima.

"Već drugu godinu zaredom Sparkasse Bank dd BiH podržava ovu manifestaciju, jer je po svemu spektakularna kao i poruka koja se šalje iz Sarajeva održavanjem ovakvog jednog događaja, što je po svim svojim obilježjima u skladu sa definisanom društveno odgovornom strategijom naše banke.

Izuzetno je zadovoljstvo biti dio ove krajnje pozitivne priče i što je Sarajevo ponovo centar svjetskog biciklizma, jer je u sklopu ove biciklijade u planu i obaranje Guinnissovog rekorda u najdužoj liniji biciklista na svijetu. 

Pozivamo sve ljubitelje biciklizma u BiH da dođu i učestvuju u ovom veoma atraktivnom sportskom događaju, jer će ovaj dan moći istinski uživati u mnogobrojnim sportskim i zabavnim aktivnostima", izjavio je Kenan Đonko,direktor Direkcije za marketing, komunikacije i kvalitet usluge Sparkasse Bank dd BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak