Snažna poruka sa crvenog tepiha: No Nation Fashion nije samo moda, već i ideja

0
Radiosarajevo.ba
Snažna poruka sa crvenog tepiha: No Nation Fashion nije samo moda, već i ideja

Jo-Anne Bishop, predstavnica UN Women u Bosni i Hercegovini, podijelila je zanimljiv detalj sa ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala. 

Kako navodi u objavi na platformi X (bivši Twitter), mnoge zvijezde crvenog tepiha Sarajevo Film Festivala su odlučile da modne kreacije brenda No Nation Fashion budu njihov izbor za svečane noći. 

"Učestvovanje u isticanju nevjerovatne kolekcije #NoNationFashion tokom 30-og Sarajevo Film Festivala bilo je nezaboravno iskustvo! Ovaj modni brend, kreiran od strane ljudi u pokretu, slavi raznolikost i inkluziju i predstavlja platformu koja prikazuje moć jedinstva u modi. @IOMBiH", navela je u objavi. 

Ko je Mirza Duran, osumnjičeni za svirepo ubistvo na Ciglanama? Upravo je stigao u zatvor u Zenicu

No Nation Fashion (NNF) je projekt koji pokreće Međunarodna organizacija za migracije (IOM) kao brend i društveno preduzeće, koje promiče uključivanje migranata u zajednice države domaćina i aktivno učestvuje u tome da društva budu otpornija, inkluzivnija i održivija.

Kolekcija, inspirisana jedinstvenim temama otpora i zajedništva, oživjela je grupa istaknutih bh. ličnosti koje su posvećene misiji ovog modnog brenda. 

Džanan Musa, ambasador dobre volje IOM-a i svjetski poznati košarkaš, nosio je odijelo sa kaišem koji simbolizira jedinstvo migranata, te spajanja kultura mostom. Maja Čengić - Miralem, urednica Javnog RTV servisa Bosne i Hercegovine, nosila je kombinaciju Čuvar prirode, haljini koja predstavlja vezu između migracija i očuvanja životne sredine. 

Poznata bh. manekenka, Džejla Glavović, nosila je haljinu koja simbolizira planetu Zemlju, te globalnu povezanost i jedinstvo.  

Projekt je nastao u Bosni i Hercegovini, te je podržan od mnogobrojnih udruženja i društveno odgovornih kompanija 2022. godine, imali su prvu modnu reviju u sarajevskoj Vijećnici. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak