Smanji porez – zaposli mlade

Radiosarajevo.ba
Smanji porez – zaposli mlade

Udruženje „Front“ od 1. marta ove godine pokrenut će kampanju pod nazivom „Smanji porez – Zaposli mlade!“.

Cilj kampanje, kako su saopštili danas (21. Februara), jeste uticaj na zakonodavna tijela vlasti da smanje poreze i doprinose na dohotke kako bi se smanjio rad na crno i zaposlio što veći broj mladih ljudi koji su trenutno na rubu egzistencije koju nerijetko traže izvan Bosne i Hercegovine.

Ova kampanja, osim mladim nezaposlenim ljudima, sasvim sigurno će više pomoći privrednim subjektima, koji vrlo otežano rade zbog državnih nameta na dohodak.

Mnoge firme, posebno građevinske, primorane su radnike primati na crno, jer realno nisu u mogućnosti ispoštovati sve obaveze koje od njih država traži.

„Drastičnim smanjenjem doprinosa i poreza na plate, sasvim sigurno će se zaposliti veliki broj mladih ljudi, ali i efikasnije puniti budžeti u BiH“, smatraju u Udruženju i u tom smislu pozivaju sve građane, a posebno privredne subjekte, da podrže ovu kampanju i aktivno se uključe u realizaciju iste.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak