Slučaj Mije Martine: Disciplinski postupak u toku, Barbarić na godišnjem

Radiosarajevo.ba
Slučaj Mije Martine: Disciplinski postupak u toku, Barbarić na godišnjem

Ministrica okoliša i turizma Federacije Bosne i Hercegovine Branka Đurić (SDP) da je disciplinski postupak protiv službenice Mije Martine Barbarić zbog fašističkog ispada na Facebooku pokrenut odmah u prošli petak.

„Odmah smo po saznanju o svemu pokrenuli postupak i on je u proceduri. Vidjet ćemo kad bude završena procedura kakva će sankcija biti“, kazala je ministrica Đurić.

Postupak se vodi prema Uredbi o pravilima vođenja disciplinskog postupka, koji, kako nam je pojašnjeno u Vladi FBiH, predviđa čak i medijaciju (pokušaj pomirenja), pa tek onda disciplinski postupak u kojem Barbarić ima priliku da se brani čak i angažmanom advokata.

Ministrica Đurić u izjavi za Avaz nije željela špekulirati o tome hoće li kazna za njihovu službenicu u konačnici biti jednaka onoj koju su u Zavodu zdravstvenog osiguranja (ZZO) HNK već donijeli za njihovog portparola Dalibora Ravića. On, naime, zbog podrške koju je dao spornom FB statusu Barbarić ubuduće neće obavljati taj posao.

Đurić je kazala da Barbarić nakon disciplinske prijave ne dolazi na posao jer koristi godišnji odmor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak