Slovenački komičar Tin Vodopivec sa 'Ozbiljnim glupostima' kruži Balkanom! (FOTO+VIDEO)

Radiosarajevo.ba

Najprodorniji slovenački stand-up komičar u prethodnih desetak godina, koji je pored domaćih oduševljavao i brojne svjetske pozornice, ove se jeseni stanovnicima nekadašnje zajedničke države predstavlja sa vrlo posebnim projektom.

U okviru svoje balkanske tuneje, Tin Vodopivec će u ponedjeljak 28. septembra, s početkom u 21 sat, nastupiti pred sarajevskom publikom u klubu Monument. Njegov posebni gost bit će jedan od vodećih hrvatskih stand-up komičara Vlatko Štampar.

Vodopivec je 17. avgusta, na YouTube pregled premijerno postavio svoj prvi "comedy specijal" sa naslovom "Ozbiljne gluposti", koji je na hrvatskom jeziku nedavno snimio u zagrebačkom 'Studiju smijeha'.

Kako je zapravo pala odluka, da se nakon Londona, Los Angelesa, Seattla, Pariza, Budimpešte i brojnih drugih prijestolnica komedije, ovoga puta intenzivno usmjeri na domaću regiju, gdje tradicija stand-up komedije doživljava tek svoje proljeće?

"U Zagrebu sam prvi puta nastupio u studenom 2008. i sjećam se, da sam živčano sjedio na WC-u kluba i razmišljao, da li možda udaram u prazno! Ali, kroz godine se broj nastupa po Balkanu počeo povećavati, odaziv publike je bio uvijek odličan i tako se zapravo i rodila želja, da se sa videom još bolje predstavim toj publici,“ tako svoju ideju o osvajanju Balkana doživljava simpatičan komičar, koji kaže da, bez sumnje, ima najbolji posao na svijetu. 

Iza toga stoji isto tako Tinova brojna ekipa, iz koje kako po veličini tako po predanosti stoji još jedan slovenski komičar, Jernej Celec, koji je bio zadužen za režiju Ozbiljnih gluposti. A pogled iz udobnoga naslonjača neka služi kao poziv gledaocima, da iskustvo puno smijeha priušte isto tako i uživo. Tin je krenuo na istoimenu turneju preko Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine. "Želja mi je, da turneja uspije nasmijati što veći broj ljudi i da se pored toga odlično zabavljam. Iznimno me veseli, da ću opet putovati po državama bivše Juge i družiti se sa odličnim komičarima, s kojima me u zadnjih godina vežu nezaboravna iskustva,“ dodaje Tin.

Tin Vodopivec tako ovogodišnju jesen dolazi u Zagreb, Beograd, Sarajevo i brojne druge gradove. Dakle, puno je mogućnosti, da se ovog komičara, koji je ponovo dokazuje da ne poznaje jezičke barijere, vidi na njegovom još jednom izvrsnom stand-up putovanju. A do onda je pravi korak i recept za smijeh kanal YouTube i ključne riječi "Ozbiljne gluposti".

Ulaz na ove večeri ostaje standardnih 5 KM, dok se rezervacija, a koja vrijedi do 10 minuta prije početka programa, može se napraviti putem telefona 061 588 884 ili na monumentrezervacije@gmail.com, kao i na redakcija@radiosarajevo.ba - email Radiosarajevo.ba i Radija Sarajevo, medijskih pokrovitelja cijele sezone Komedije s nogu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak