Slobodna Bosna: Na televiziji Sanele Jenkins radit će Hadžifejzović i Pećanin

Radiosarajevo.ba
Slobodna Bosna: Na televiziji Sanele Jenkins radit će Hadžifejzović i Pećanin
Najpoznatija Sarajeka među svjetskim jetsetterima

Sarajevski sedmičnik Slobodna Bosna u svom broju od 24. juna piše kako je sve izvijesniji start TV1 vlasnice Sanele Diane Jenkins, najpoznatije Sarajke među svjetskim jet-setterima.

Novi medij na bosanskohercegovačkom prostoru zamišljen je kao moderna komercijalna news televizija. Njeno sjedište nalazit će se u Villi Park (Čengić Vila), u kojoj je, po pisanju Bosne, Jenkinsova zakupila preko 1000 metara poslovnog prostora i gdje je već instalirana moderna digitalna oprema.

Dio programa emitirat će se i iz RTV Mostar, koji je već dobio novu opremu vrijedu 600.000 eura. Otvaranje TV1 očekuje se u avgustu, a isprva će se program emitirati putem kablovskih mreža.

Slobodna Bosna nezvanično saznaje da će glavni i odgovorni urednik nove televizije biti Fahruidin Đapo, nekadašnji urednik Avaza koji je nakon prelaska na FTV obnašao mnoge funkcije, no nikada nije bio u top garnituri. Isti izvor navodi kako bi jednu od uredničkih funkcija trebao bi preuzeti Senad Pećanin, vlasnik magazina Dani i Gracija.

Senad Hadžifejzović je već potvrdio svoj prelazak na TV1 gdje bi trebao voditi svoju informativnu emisiju. Slobodna Bosna navodi kako će ostatak novinara informativne redakcije najvjerovatnije preći sa FTV-a, a govori se o Nikolini Veljović, Sabahudinu Topalbećireviću i Ognjenu Blagojeviću.

Magazin navodi da je izvijesno kako će politička orijentacija ove nove televizije biti naklonjena ka Stranci za BiH, čiji je lider Haris Silajdžić blizak prijatelj sa Jenkinsovom. Navodi se i da bi jedna od menadžerskih pozicija mogla pripasti Safetu Oručeviću.

radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak