Skupština KS: Sutra o ostavci Damira Marjanovića

Radiosarajevo.ba
Skupština KS: Sutra o ostavci Damira Marjanovića

Nastavak 28. radne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, koja je prekinuta prošle sedmice zbog nedostatka kvoruma, zakazan je za sutra, 17. septembra.

Zastpnici su prekinuli sjednicu tokom rasprave o odluci u vezi sa zahtjevom za neopozivu ostavku ministra za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Damira Marjanovića, tako da će  sutrašnja sjednica početi, upravo, ovom tačkom dnevnog reda.

"Petak je bio zadnji dan mog rada u Ministarsvu. Poštujući osnovnu kulturu, ja sam premijeru i kolegama u Vladi najavio da je petak moj zadnji dan u kancelariji. Uzeo sam deset dana godišnjeg odmora, da dam vremena Vladi Kantona Sarajevo i Skupštini da imenuje novog ministra", rekao je Damir Marjanović za Radiosarajevo.ba.

Skupština KS-a bi sutra trebala usvojiti njegovu neopozivu ostavku.

Na taj način bi se "stavila tačka" na odluku o ostavci i Kanton Sarajevo uskoro bi dobio novog kantonalnog ministra za obrazovanje, nauku i mlade.

Zastupnicima je preostlo da se izjasne i o nekoliko izvještaja o radu, kao i o prijedlozima programa rada za javne ustanove iz oblasti zdrastva u KS-u.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak