Školarci od danas ponovo u školskim klupama

Radiosarajevo.ba
Školarci od danas ponovo u školskim klupama

U Federaciji BiH danas počinje nova školska godina za učenike osnovnih i srednjih škola.

Ministarstvo obrazovanja FBiH odobrilo je spisak udžbenika za 2013/2014 školsku godinu koji je identičan onom od prošle godine te apeliraju na roditelje da ne nabavljaju udžbenike prije nego se konsultiraju sa učiteljima i/li nastavnicima škola.

Iz federalnog budžeta ove godine osigurana su sredstva za nabavku besplatnih udžbenika za učenike iz obitelji u stanju potrebe, a u tim aktivnostima sudjeluju svi kantoni u FBiH.

Marjanović: Sutra je nova školska godina, knjigu u ruke! (VIDEO)

Povodom početka nove školske 2013/2014. godine federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašićuputio je čestitku učenicima i roditeljima, učiteljima i nastavnicima, kao i zaposlenicima u školstvu i poželio im što bolji uspjeh u radu te sticanju novih znanja i sposobnosti.

Dodao je da je na odraslima obaveza da predano i intenzivno rade na osiguranju kvalitetnijih uslova obrazovanja i pružanju jednakih šansi svakom djetetu za potpun razvoj njegovih mogućnosti, sposobnosti i ukupnih potencijala, a zajednički cilj je naučiti dijete kako će ući u svijet odgovornosti, prijateljstva i odraslih, spremno da se nosi sa životnim problemima i izazovima.

U Kantonu Sarajevo školsko zvono označava početak nastave u školskoj 2013./2014. godini za učenike u 73 osnovne i 39 srednjih škola u Kantonu Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak